2013. február 10., vasárnap

A Freemail új felülete

A tavaly másfél évtizedes korba ért levelezőrendszer, a Freemail a magyarországi „internethőskor” előtt egy pillanattal, még a betárcsázós internet korában indult el. Jelenlegi „fiókbérlőinek” száma 3 és 4 millió között mozog. Fennállása óta rengeteg változáson és fejlesztésen ment át, például a felhasználói fiókok mérete 2 Mb-ról 10 Gb-ra növekedett. Természetesen az arculatát sem először változtatja meg.
 A webes felületek időről időre meg kell, hogy újuljanak, követniük kell a designtrendeket a frissesség, modernség jegyében. De ez a változás most nem erről szól. A gépház nyitóoldalán olvasható levélben a munkatársak maguk deklarálják, hogy a változások a látványvilágban csak részlegesek, annál nagyobb hatásúak és célratörőbbek a használatot illetően.

A cél egy átlátható és rendkívül könnyen kezelhető felület létrehozása úgy, hogy a megszokott és megszeretett részletektől se kelljen búcsút venni. A fióktulajdonosok életét megkönnyítő, a levelezőrendszer használatát gördülékennyé tevő újítások közül a legfontosabbak: a mappákat jelző füleken kijelzésre kerül a bennük található olvasatlan levelek száma, illetve, hogy a levéllistában történő görgetéssel a fölső műveleti gombsor is „görög”, vagyis nem kell folyton az oldal tetejére visszatérni, ha mappát akarunk váltani, ha keresni akarunk a leveleink között vagy lapozni akarjuk a levéllista oldalait.

Az új felhasználói felület egyelőre párhuzamosan érhető el a régivel, a felhasználó szabadon váltogathat oda-vissza a nézetek között.

1 megjegyzés:

  1. Légy szíves segíts abban, hogy az új frissített freemail hol lehet letölteni köszi. beriferi2@fremail.hu

    VálaszTörlés