2013. január 2., szerda

Hogyan értesüljünk arról, hogy elolvasták a levelünket?

Sokunkkal előfordult már, hogy egy olyan elektronikus levelet küldtünk ki, amelyről tudni szerettük volna, hogy a címzett mikor olvassa el vagy éppen megnyitotta-e a levelünket.
Különösen bosszantó lehet ennek a ténynek a nem ismerete, ha egy olyan levélről van szó, amire választ várunk. Ekkor nem tudjuk, hogy vajon olvasta levelünket a címzett? Vagy még meg se nézte a postafiókját? Talán meg se kapta levelünket? Akkor újraküldjem a levelet és lehet, amit lehet, hogy zaklatásnak fog venni?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülhetnek fel az emberben, ha egyszerűen nincs visszajelzés az által küldött emailről. A freemail levelezőrendszert használóknak szerencsére nem kell emiatt izgulniuk, ugyanis a Freemailnél, ha új lelet küldünk, akkor kérhetünk visszaigazolást levelünkről.
A funkció használatához csupán lépjünk Freemailes email címünkbe, majd kattintsunk az új levél írása linkre. Adjuk meg a címzettet vagy címzetteket és töltsük ki a levél tárgyát, majd ellenőrizzük a "Visszaigazolást kérek" jelölőnégyzetet.

Ez az opció a levélírás mező felett található, a "Mentés" jelölőnégyzet mellett. Amennyiben ez a mező nincs bepipálva, de szeretnénk visszaigazolást kapni levelünkről, akkor pipáljuk be.
Ekkor megkérdezi a rendszer, hogy a beállítás legyen-e alapértelmezett? Ha szeretnénk minden levelünkről visszaigazolást, akkor állítsuk be nyugodtan, ha azonban csak egyes levelinknél használjuk, akkor nem célszerű beállítani.
A mező beállítása után nincs más teendők, mint megírni a levelet, kitölteni a szükséges mezőket, majd elküldeni.
Ha be volt pipálva a visszaigazolás opció, akkor a levél megnyitásáról egy email üzenetet kapunk. Ez azonban nem feltétlen biztos, ugyanis ilyenkor a levél címzettje a levél megnyitásakor egy kérdéssel találkozik, amiben figyelmeztetik, hogy a levél küldője visszaigazolást kér a levélről, küldjünk neki visszaigazolást vagy sem.

Amennyiben a címzett azt választja, hogy ne küldjön a rendszer visszaigazolást, akkor hiába ezen opcióval küldjük levelünket, sajnos nem fogunk értesítést kapni.
Ha viszont a címzett engedélyezi a visszajelzést, akkor, amikor megnyitja a levelet egy értesítő email érkezik a postafiókunkba, ezzel tudva, hogy megnyitották a levelet.
Tehát ha szeretnénk visszajelzést, akkor használjuk ezt az opciót, azonban vegyünk figyelembe, hogy nem feltétlen értesülünk a levél megnyitásáról, így nem alapozhatunk arra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése